Nebojte se barev



 Určitě nejsme jediné, kdo si všiml, že drtivá většina outfitů obsahují malou škálu barev, respektive se pohybují od černé do černé s občasným zábleskem bílé. Někteří se bojí kombinovat, a proto raději zůstávají u jistoty, kterou jim černá nabízí. Černá je samozřejmě klasická barva, která nikdy neurazí, nedá se pokazit a působí tak jak potřebujeme. Někdy elegantně, jindy zase sportovně, ale nikdo se nemusí bát přidat trochu barev pro oživení. Stačí obyčejný doplněk v podobě náhrdelníku, náušnic, náramku či prstenu. Je tolik možností jak módní doplňky využít.

 Máme jedno hlavní pravidlo pro kombinování: Čím blíže jsou u sebe barvy, tím lépe působí. Naopak, čím dál jsou od sebe vzdálené, tím působí kontrastně. 
 


Nikdy nic nepokazíte, když zvolíte jeden výraznější kousek a zbytek sladíte neutrálně (například béžová, pudrová, šedá, bílá, černá…). Výrazný kousek dodá celému vzhledu, co potřebujete.
 Barevný kousek bude přitahovat pozornost, proto si dejte pozor, na jakou část těla chcete upozornit. Měla by to být ta část, se kterou jste spokojeni.

(zdroj: weheartit.com)

 Pokud ve vašem šatníku převládají studené barvy, opatrně s kombinováním společně s teplými. Nejste-li si jistí, jaké barvy kombinovat, neuděláte chybu, když jednu barvu použijete ve dvou odstínech – tmavá a světlá. Šperky a kabelky se spíše doporučují v těch sytějších barvách, pro jejich vyniknutí.
(zdroj: weheartit.com)


Máme pro vás pár rad, jak si vybrat ten správný doplněk. Pro začátek se zkuste vyhnout velkým plastovým materiálům, které často působí lacině, ať už jde o jakýkoli doplněk.

Barvy:
Ideální je barvu zvolit podle jednoho kusu ve vašem outfitu. Nejlépe podle kabelky, psaníčka nebo například bot. Doplněk lépe vynikne a podtrhne celkový dojem. Pokud máte na sobě něco, kde se vyskytuje stříbrný detail, nevybírejte si zlaté doplňky.

Velikost:
Pokud máte nevýrazné oblečení, nebojte se pořídit si větší náhrdelník, masivnější náramek, nebo cokoli na co se cítíte. Naopak, pokud máte například šaty, které už na sobě mají nějaké výrazné zdobení, postačí nenápadný náramek.
Motiv:
Tohle je téma zaměřující se spíše na kabelky. Pokud si někdo vezme pruhované tričko a přidá například kostkovanou kabelku, není co dodat. Působí to jako jeden velký chaos a určitě to není vkusné.
Proto je na tohle jen jedna rada: Nesnažte se dát co nejvíce motivů do jednoho outfitu. Pokud si nejste jistí, raději vyberte něco jednoduššího, o čím víte, že to nepokazíte.


(zdroj: weheartit.com)

Na jarní sezónu se mají vrátit motivy květin, které stačí sladit s barvou, která se vyskytuje na modelu a které určitě nekombinujte s dalšími vzory. Je to opravdu zrádné.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)