Top 5 komedií


"Co za film si pustit?" - otázka trápící každého z nás minimálně jednou do týdne.

Byla jsem za 2 uplynulé měsíce už 3x nemocná, takže jsem celkově 3 týdny strávila v posteli a neměla jsem ponětí, co dělat. Samozřejmě jsem všechny otravovala, aby mi dali tip na nějaký dobrý nový film a bez úspěchu. Tak jsem si pustila pár filmů, které jsem už několikrát viděla a musím říct, že tyhle filmy, které vám sem napíšu, můžu vidět třeba 100x . Já jsem člověk, který má rád vše od komedií přes drama a pohádky až k hororům. Dám vám tedy žebříček filmů, na které se rozhodně musíte podívat. Ať už poprvé nebo i po padesáté, jak to dělávám já.

Teď vám sem dám komedie a postupem času budu dávat více tipů:)

1. Návrh


Absolutně moje nejoblíbenější komedie a číslo jedna. Nebojím se říct, že jsem ji viděla víc než 10x. Sandra Bullock je geniální herečka a dohromady (se sexy) Ryanem Reynoldsem vytvořili něco úžasného. U tohoto filmu se nasměji za každé situace a přesně proto vám ji musím doporučit.

Film je z roku 2009 a kromě Sandry Bullock Ryana Reynoldse můžete vidět také známou (momentálně 94-letou) herečku Betty White nebo Mary Steenburgen, kterou můžete znát například z filmu Co žere Charlieho Grapea , kde si zahrála s Johnny Deppem nebo Leonardem Dicapriem.


2. Prci, prci, prcičky


Kdo by neznal tuhle sérii filmů ze středoškolského a vysokoškolského prostředí? Od roku 1999 až po 2012, kdy vyšel poslední díl této série, se stihlo natočit 8 filmů celkově. Popravdě musím říct, že první tři díly mě baví úplně nejvíce, další 3 jsou také super, protože přeci jen jde ještě o nějaké rodinné příslušníky 'Stiflera' a všechno dává ještě smysl. Ale předposlední díl Kniha lásky mě vždycky dokáže unudit. Ten díl tam je mezi těmi dalšími, podle mého názoru, jen jako nějaká vsuvka, naprosto o ničem a úplně zbytečně. Každopádně, poslední díl mě naopak dokáže rozesmát, protože se tam vrací herci z prvních dílů, a co je víc?

Pro přehled vám sem dám, jak jdou díly po sobě plus klíčové děje:

    1.Prci, prci, prcičky – 1999 – prostředí ze střední školy

    2.Prci, prci, prcičky 2 – 2001 – letní prázdniny

    3.Prci, prci, prcičky 3: Svatba - 2003

    4.Prci, prci, prcičky: Na táboře - 2005

    5.Prci, prci, prcičky: Nahá míle - 2006

    6.Prci, prci, prcičky: Spolek Beta - 2007

    7.Prci, prci, prcičky: Kniha lásky - 2009

    8.Prci, prci, prcičky: Školní sraz – 2012



3. Neighbors - Sousedi

Super novější komedie (rok 2014) se Zacem Efronem, který se od HSM pěkně vypracoval a v tomhle filmu to i párkrát najevo dal (jak už po herecké stránce, tak i po té vzhledové- slečny mě určitě pochopí). Nebudu říkat, že jsem si film pustila s nějakým extra očekáváním, spíš to bylo kvůli tomu Zacovi, ale nakonec jsem usoudila, že jsem udělala dobře. Je to další komedie, kterou ráda budu doporučovat dál a na kterou se ráda podívám, když si nebudu vědět rady.

Film je na rozdíl od Návrh spíše jedna velká párty, ale scény, při kterých se zasmějete je nespočet.

Tento rok, přesněji v květnu, do kin půjde i druhý díl, ve kterém se kromě hlavních postav z prvního dílu (Zaca Efrona, Rose Byrne a Setha Rogena (který se kromě hraní podílel na scénáři k druhému dílu)) můžete těšit například na Selenu Gomez.

Fotka Zaca Efrona, která stojí za to! Nemohla jsem ji vynechat.


4. 21/22 Jump Street

Komedie z roku 2012 a následující díl z roku 2014, ve kterých si vedle Channinga Tatuma, který určitě zaujal nejednu dámu, zahrál Jonah Hill. V prvním díle se na konci objeví na pár sekund i Johnny Depp, což pro mě bylo příjemné překvapení, když jsem to viděla poprvé.

K těmto dvěma filmům snad nemám ani co říct. Stačí se podívat a vsadím se, že každý se aspoň jednou zasměje. Vždyť o to v komediích jde, ne?:)


5. Vlk z Wall Street


Další (bohužel) neúspěšný pokus Leonarda Dicapria o Oscara, z roku 2013, nám přinesl náhled do Wall Street, jak už název vypovídá. Určitě vám film představovat nemusím, protože jste ho viděli, nebo o něm aspoň slyšeli. Film je vulgárnější, obsahuje prvky věcí, které by se asi mladším neměli pouštět, ale na druhou stranu se vsadím, že film v každém z nás vyvolá nějakého podnikavého ducha, nemám pravdu? Já to tak aspoň mám. Pokaždé když jsem film viděla, měla jsem sto chutí se do něčeho pustit. Jak se vypracoval z ničeho a nikoho na někoho, komu Wall Street leží u nohou.



Člověk vidí totiž bohatství, ale následky už ne. Rodina se mu rozpadla, o firmu přišel a nakonec i o ty peníze.


Nicméně, film si určitě pusťte, pokud jste to ještě neudělali a pokud jste film již viděli, pusťte si jej znovu.
 

Doufám, že vám to pomůže ve filmové nouzi a za chvíli se můžete těšit na další žebříček. Tentokrát to budou slaďárny:) 






3 komentáře:

  1. Návrh je skvelý film, veľmi som sa pri ňom nasmiala. Neighbors sa chystám už nejakú dobu pozrieť. 21/22 Jump Street je tiež super komédia!

    OdpovědětVymazat
  2. Jump Street je úplná kultovka a jedna z mála komédií, kde sa dá smiať celý čas :) trochu ma ale mrzí, že dvojka bola podstatne slabšia

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Videla som Návrh a Vlka a Návrh ma strašne nebavil, taká typická sladká americká komédia, pri ktorej už na začiatku viem, ako to dopadne, akože malo to inú novšiu myšlienku, no dej ani filmové spracovanie ma nezaujali. Ak nejaká romantická komédia tak rozhodne Mejdan v Las Vegas s Cameron Diaz, táto bola fakt super.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář :)