Plesová sezóna

Sice tenhle článek vychází o dost později než jsme původně chtěly, ale přesto se zde musí ukázat, protože z plesů se stává příležitostní událost pro některé holky, které mají za to, že musí na společenské události ukázat co nejvíce. Opak je pravdou, dámy.
Ples je totiž významná společenská událost, která má svá pravidla. Samozřejmě záleží na tom, jestli se jedná o váš ples nebo jdete jako host. Nevíte které šaty vybrat a jaké doplňky k tomu zvolit aby vše vypadalo, jak má? Přinášíme vám rady a tipy, co si obléci a na co určitě nezapomenout.  
Pokud se chystáte na vlastní maturitní ples nebo kolonu (závěrečnou v tanečních), měly byste si vzít šaty dlouhé. Jedná se o výjimečný večer a krátké šaty opravdu nejsou vhodné. Jestli si myslíte, že šaty už více nevyužijete, je lepší zajít do půjčovny. V Olomouci je jich například celá řada, ale my osobně doporučujeme studio L’amour. Šaty mají opravdu nádherné, zaručujeme vám, že si nebudete moci vybrat. Upraví vám je přesně na míru, takže nemusíte mít obavy, že by vám někde byly volnější nebo naopak příliš těsné. Cena je sice trochu vyšší, ale rozhodně se vyplatí.


Koktejlky – krátké šaty – si můžete vzít, pokud jdete na ples jako host. Jsou mnohem pohodlnější a máte také daleko větší výběr. Jistotou jsou „little black dress“, které jistě využijete pořád. Dávejte si ale pozor, aby vaše šaty nebyly letní. To je jeden z největších plesových módních prohřešků a viděly jsme ho už mnohokrát. Dále je také důležitá délka. Extrémně krátké minišaty se na ples opravdu nehodí, jak již bylo zmíněno. Ideální délka je do poloviny stehen.


Bez ohledu na to, jestli si oblečete šaty dlouhé nebo krátké, platí několik zásad, které byste měly respektovat. Tou první jsou punčochy. Ty byste měli mít, i kdyby venku bylo 40°. Dále také vybírejte pečlivě spodní prádlo. Nemělo by nikde vyčuhovat ani prosvítat. Šaty byste měly zvolit podle typu vaší postavy. Měly byste se v nich hlavně cítit dobře. Pokud si myslíte, že vaše postava není dokonalá, vyhněte se upnutým modelům.

Jestliže jsou vaše šaty jednodušší, nebojte se je oživit správnými doplňky. Například náhrdelníkem nebo výraznými náušnicemi. Buďte opatrní, aby toho nebylo příliš. Méně je někdy více. Můžete také použít nějaký pásek, ale pokud pro tyhle věci nemáte správný cit, raději bych zůstala u klasických doplňků. Jsou-li vaše šaty výraznější, mají flitry, třpytky nebo jiné zdobení, doplňky vyberte méně nápadné, aby neodváděly pozornost. Co se týče kabelky, hodí se spíše psaníčka, kam si dáte nejdůležitější věci. Měla by ladit jak k šatům, tak k botám.

Co se týče bot, měli by být samozřejmě na podpatku. Myslete ale na to, že na nich strávíte celý večer a pravděpodobně v nich budete také tančit. Pokud nejste na podpatky zvyklí, zvolte raději nižší. Vysoké podpatky jsou sice krásné, ale pokud se vám na nich budou viklat nohy, nebude to pěkné ani trochu. 

Večerní líčení je výraznější než líčení denní. Můžete použít výraznější barvy nebo třeba i třpytky. Velice efektní je kouřové líčení. Pokud ovšem máte výrazné oči, na rty naneste pouze lesk nebo světlejší odstín rtěnky. Pokud chcete rtěnku tmavou, nechte oči méně výrazné.

Vaše


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)