Pražský Majáles 2016

Tento pátek, 29.4., se konal v Praze na Letňanech Majáles a my s Michaelou jsme nemohly chybět. Popravdě, trošku jsem jí k té akci přemluvila, ale nakonec si to sama užila, ale nebudu předbíhat a napíšu vám naše společné zážitky z Majálesu 2016.

Z Olomouce jsme se do Prahy dostaly kolem druhé odpolední hodiny a hned jsme zamířily na metro. I když jsme nevěděly kam jít, až na Letňanech vystoupíme, dav lidí mířící na Majáles a Utubering, který se konal hned vedle, nás tam bez problémů dovedl.



Když jsme se dostaly dovnitř, nestačily jsme se divit, jak velké prostory to jsou. Čekaly jsme něco mnohem menšího. No jo, holky z Moravy jedou do Prahy.
Hned po tom, co jsem si koupila šíleně drahé pivo (ani se neptejte, ještě teď si ťukám na čelo) , kvůli kelímku Majáles, šly jsme se podívat na poslední stage Fajn rádia, kde byl nejlepší program na celý den až do večera.


 

 

Počasí nám přálo a tak jsme si sedly na zem a nasávaly krásnou atmosféru celého festivalu, zatímco do nás pražilo sluníčko, ale když na stage došli ATMO Music a poté Paulie Garand, musely jsme se zvednout a jít do davu. Dávám videa, abyste se mohli podívat na tu krásnou atmosféru!:)



Jakmile skončil Paulie, šly jsme se projít trošku po prostorách a mrknout, kde co nabízí. Kromě předraženého piva, jídla a pití jsme našly cukrovou vatu, které jsem nemohla odolat. Vím, že ji spousta lidí nemusí, ale já ji zbožňuji.
Celá umazaná a ulepená od cukrové vaty jsem se musela jít umýt, abychom s Michaelou opět mohly zakotvit a podívat se na show Marpa. Neskutečný, kolik ten chlap má energie. Jeho vystoupení opravdu doporučuji!
Začínalo se pomalu, ale jistě ochlazovat. Když po osmé hodině večer nastoupil Majk Spirit, bylo mi hned lépe. S Michaelou jsme se dostaly celkem blízko, v rámci možností, a show jsme si opravdu užily. Co vám taky musím říct, že když se Michaela pohupovala do rytmu Majkových písniček, myslela jsem, že jí je jen zima, ale vytáhla jsem z ní, že Majkova tvorba se jí zalíbila, což mě celkem příjemně potěšilo, protože ona tenhle styl neposlouchá.Takže si připisuji úspěch. 


A potom přišlo moje největší dilema celého dne. Na Krušovickém pódiu se během pár minut měla objevit kapela Kryštof a na Fajn rádiu měl zase vystupovat Kontrafakt. Jen pro přiblížení, já Kontrafakt zbožňuji, jezdím na jejich shows pořád dokola. No a Kryštof , na těch jsem byla s mamkou, které jsem dala lístky na ně jako dárek a dost mě jejich vystoupení zaujalo. Nejen, že Richard Krajčo je úžasný zpěvák, ale taky komediant a srší z něj taková energie, že každého musí roztančit i kdyby nechtěl.
Nakonec jsme šly na Kryštofy, kde si Richard přizval na jednu písničku i Majka Spirita. Opravdu ráda bych vám sem dala video, ale můj jekot zveřejňovat moc nechci, protože když si to tak pouštím, zjišťuji, že víc než polovinu videí nemůžu použít, právě kvůli tomu, jak moc hlasitě řvu. Každopádně kromě Kryštofů jsem si nemohla odpustit Kontrafakt a na 3 písničky jsem se rozběhla i za Egem, Rytmusem a Anysem. 



Celý Majáles musím ohodnotit určitě kladně. Každý si tam přišel na svůj šálek čaje, co se týče hudby. Kromě pódia Fajn rádia, kde se hrál převážně hip-hop, zde bylo i pódium města Prahy, kde si na své přišli rockoví fanoušci a na Krušovickém zase zahrál vedle Kryštofů například i Xindl X, Mandrage a další. Takže si myslím, že jako festival určitě ideální. Navíc počasí vyšlo lépe, než jsme si mohli všichni přát a ta atmosféra s ostatními, dovoluji si říct, že se číslo návštěvníků pohybovalo v rámci tisícovek, byla prostě skvělá. Časově vycházelo všechno, jak mělo a to ani nemluvím o tom, jak na atmosféře přidal ohňostroj, konfety a další. Jestli příští rok bude podobný program, určitě neváhám a jedu znovu! Všem vřele doporučuji. Ať už posloucháte rap, rock nebo pop, určitě si Majáles užijete!
Pár dalších, bohužel kratších, videí a nebo fotek mám i na instagramu, který najdete pod mojí fotkou zde na blogu:) Pokud jste na Majálesu některý rok byli nebo plánujete, budeme rády, když se na celou akci vyjádříte v komentářích a nebojte se ani zeptat!:)

4 komentáře:

  1. Byla jsem taky a bylo to bezvadný:) jak říkáš, každej si přijde na to svoje

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to na užitej den, příští rok se tam snad taky dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. urćitě běž, je to fakt super!:) budeš mít krásný zážitky -Kristy

      Vymazat
  3. To vám závidím, určitě to bylo super!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář :)